Categories
Beweeginspiratie

Traplopen – Gezondheid in de lift

Bewegen is goed, meer bewegen is beter en traplopen is een manier om meer te bewegen. Met elke stap op de trap zit jouw gezondheid dus in de lift! 

Een trap hoef je niet alleen als middel te gebruiken om een verdieping hoger of lager te komen. Je kunt er ook je balans op trainen, krachtoefeningen doen of jezelf uitdagen om vaker een moment matig intensief te bewegen zodat je die 150 minuten per week haalt (zoals deel van de beweegrichtlijn). 

Een goede oefening om je beenspieren te trainen is niet moeilijk. Ga onder aan de trap staan en loop met één of twee treden tegelijk naar boven. Blijf je liever beneden? Zet dan je voet op de trap, duw jezelf met dit been op en stap weer terug. Wissel dan van been, herhaal en geniet van je training!   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.