Nederlands

QuaranTrain is een initiatief van HAN Delta fysiotherapie studenten en docenten in samenwerking met verschillende gezondheidsprofessionals uit binnen- en buitenland. Zij staan allemaal klaar om jou fit en actief de quarantaine door te helpen.

Het coronavirus houdt ons al enige tijd in zijn greep, zoals ook onze minister president in zijn toespraak aangaf. Het openbare leven komt langzaam stil te liggen, de sportscholen zijn dicht en sociale activiteiten worden afgelast. Dit heeft grote gevolgen voor het beweeggedrag van velen.

Op de dag dat de pandemie een feit werd, konden wij op de HAN in Nijmegen niet meer stil blijven zitten en ontstond het begin van QuaranTrain. Eerst een ambitieus plan, inmiddels een heus platform!  

Wat

QuaranTrain is een online platform waarmee wij jou thuis willen inspireren om in beweging te blijven. Doe mee met energizers, krijg tips over beweegmomenten in je dag en ontdek wat jij zelf kunt doen om fit te blijven. We zijn te vinden op Youtube, Twitter, Facebook en Instagram.

Waarom

Om de lichamelijke en mentale gevolgen van thuisisolatie te beperken is bewegen gedurende de dag essentieel. Weinig bewegen zorgt over het algemeen voor een achteruitgang van conditie en kracht.